continut online

Sfaturi pentru a scrie pe web

Scrierea de continut pentru un website necesita o alta abordare fata de mass media in forma tiparita. Cei ce navigheaza pe net au atentia concentrata pe un subiect anume, asadar cei ce scriu trebuie sa incerce sa atraga cat mai repede atentia cititorului. Articolele online sunt mai degraba scanate rapid decat citite in totalitate. Fie ca se incearca vanzarea de produse printr-un magazin online, fie ca se scrie pur si simplu un articol oarecare, trebuie ca informatia prezentata si continutul sa fie de calitate, cu punctele esentiale evidentiate.

Continutul este citit pe ecranul computerului cu 25% mai incet decat de pe hartie, prin urmare acest continut trebuie sa fie injumatatit fata de echivalentul textului pe hartie. Tinand cont de toti acesti factori, iata inca niste sfaturi pentru ca textul publicat pe web sa fie unul eficient.

  • Trebuie urmata tehnica piramidei inversate. Spre deosebire de informatiile tiparite, articolele scrise online trebuie sa urmeze aceasta structura. Asta inseamna ca de la bun inceput trebuie sa apara o concluzie, inainte de introducere. Aceasta abordare permite cititorilor sa isi faca o idee din prima faza despre subiectul tratat, iar daca prezinta interes vor parcurge si restul textului si punctele sale importante.
  • Continutul trebuie sa fie relevant, iar in momentul in care se redacteaza un text, acesta trebuie sa fie foarte bine sintetizat. Se cere informatie si daca pagina accesata nu o ofera, nu are nici un sens.
  • Trebuiesc integrate si headinguri si subtitluri, care sa delimiteze articolul in partile sale definitorii si sa ajute cititorul sa parcurga mai usor textul.
  • Fii concis si evita repetitia si plagiarismul. Trebuie sa vii cu informatii noi, chiar daca internetul este o sursa inepuizabila de informatii.
  • Ofera si linkuri interne si externe. De cele mai multe ori exista unii termeni ce nu sunt intelesi de toata lumea, de aceea ajuta foarte mult si linkurile care sa lamureasca aceasta situatie.

Toate aceste sfaturi se dovedesc a fi utile, cu singura conditie ca cel ce scrie sa fie creativ si sa ofere informatii care sa merite timpul cititorului. Exista milioane de utilizatori ce navigheaza zilnic pe internet in cautare de informatii, prin urmare scrisul si publicarea online este o buna metoda de exprimare si o modalitate de a ajunge la cat mai multi utilizatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *