Casnicie

Sfaturi pentru primul an de mariaj

CasnicieAm facut multe pentru a ma ajuta sa-mi mentin un mariaj fericit, dar cu siguranta nu atat de multe pe cat trebuia. Totusi muncesc la acest lucru. Au fost foarte multe urcusuri, dar au fost si cateva coborasuri aici si acolo, dar fara nici un dubiu primul an a fost cel mai dificil drum si a avut niste amintiri care sunt dificil de sters.

Cu statisticile de divort inrautatindu-se in fiecare an, nu exista dubii ca toate tarile sunt intr-o criza de mariaj. Dar nu trebuie sa fie asa. Mariajul ca orice altceva, necesita munca din greu si dedicatie. Primesti, ceea ce oferi. Si crede-ma cand spun, primul an poate plasa o fundatie pentru un mariaj sanatos sau un partener care necesita TLC.

Este un parteneriat 50/50

Daca intri intr-un mariaj cu notiuni arhaice a relatiilor din anii 50′ nu vei ajunge foarte departe. Barbatii nu mai sunt vanatorii parosi, femeile nu mai trebuie legate de un cuptor. Doar incearca si adu-ti aminte ca daca vii acasa de la o zi de munca si casa este un dezastru si cina nu este facuta. Daca ai copii, sotia ta ar putea sa-si fi petrecut toata ziua. Daca sotia munceste, ziua sa cu siguranta a fost cu siguranta mai rea decat a ta. Chiar daca sotia ta este acasa toata ziua, nu este obligata sa fie o servitoare. Cateodata gatesti si cureti, cateodata o face ea. Este impartit jumi juma.

Nu esti acelasi

Primul lucru pe care barbatii vor sa faca deobicei atunci cand ajung acasa de la munca, este sa se relaxeze si sa nu faca nimic. Poate te uiti la TV, joci biliard, citesti o carte, sau ceva sa iesi din mentalitatea de munca intr-o stare de spirit diferita. Femeile pe de alta parte vor sa vorbeasca, vor conversatii, vor sa se descarce. Cand amandoi realizeaza acest lucru, vor evita o multime de argumente. Trebuie sa ajungi la un compromis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *