Shopping-ul, terapie pentru femei

Pentru multe femei, shopping-ul reprezinta atat o pasiune, cat si o terapie. In momentul in care o femeie merge la cumparaturi o face fie de nevoie, fie din pasiune sau fie pentru ca acest lucru este considerat o terapie. Femeile considera shopping-ul o terapie deoarece atunci cand fac acest lucru, ele au posibilitatea sa socializeze si sa intaractioneze, uitand in acest fel de problemele de care au parte in caminul lor. De asemenea, atunci cand doua femei merg la cumparaturi au tendinta de a sta mult mai mult decat atunci cand merg insotite de sotii lor, de copii sau cand merg singure.

Shopping-ul este considerat o terapie ce ajuta la relaxare, imbunatatind in acest fel starea mintala si atitudinea unei femei prin simplul fapt ca le ajuta sa se controleze si sa se dataseze mult mai mult de probleme. In acest fel , tristetea si depresia este dapasita cu mai mare usurinta de catre femei, insa nu acelasi lucru se poate spune si in cazul barbatilor care isi pierd de cele mai multe ori rabdarea la shopping.

Chiar daca achizitionarea unui produs nu are o valoare foarte mare pentru barbati si poate fi considerata o pierdere de timp, femeile considera shopping-ul o terapie pentru sufletul lor, devenind in felul acesta o realxare. Insa in cazul anumitor femei, shopping-ul poate fi mai mult un chin si un lucru tocmai benefic pentru timpul sau rabdarea lor. Asadar, shopping-ul nu poate fi considerat o terapie generala in cazul femeilor,insa atunci cand se afla intr-o perioada mai proasta din viata lor pentru multe dintre ele este un confort psihic, nefacand o dependenta din acest lucru. De foarte multe ori se spune ca oamenii au tendinta atunci cand sunt stresati sa cumpere emotii, iar acest lucru este vizibil, mai ales in momentul in care nu se uita la pret, iar mai apoi regreta ca au facut achizita respectiva. Femeile sunt vulnerabile in ceea ce priveste shopping-ul, iar de cele mai multe ori cumpara emotii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *