vertij

Starea de vertij

Ce este? Care sunt simptomele ce o cauzeaza?

Vertijul se refera la o iluzie de miscare, o senzatie ca totul in jurul individului se invarte. Este, de fapt, o idee gresita formata despre miscare. Cea mai obisnuita descriere a starii data de o persoana este faptul ca simte ca se invarte camera cu totul, rapid si incontrolabil.

Starea de vertij nu este o conditie medicala sau o boala, reprezinta doar un simptom al unui dezechilibru. Daca are un caracter de revenire intens, poate reprezenta un pericol. Astfel pot aparea dureri de cap, probleme de acuitate vizuala, probleme cu auzul si altele. Inainte ca aceasta conditie sa se agraveze, trebuie consultat un specialist pentru identificarea problemei si tratarea din timp.

Conceptia ca vertijul este o boala este gresita. Este doar un simptom ce poate aparea in cazul mai multor afectiuni. Semnele si simptomele vertijului sunt diverse, predominanta este senzatia ca totul din jur se invarte, cand de fapt mediul este unul static. Persoana ce sufera de aceasta conditie trebuie sa aiba grija pentru ca se poate accidenta usor, senzatia de ameteala si dezechilibru contribuind la aceasta. Alte simptome intalnite sunt greata, stari de voma, probleme cu echilibrul si cu mersul, erori in acuitatea vizuala, imposibilitatea de concentrare.

Cauzele ce provoaca aceasta stare sunt enumerate in continuare.

  • Infectii la nivelul urechii ce duc la inflamarea urechii interne; aceasta are componente responsabile pentru mentinerea echilibrului si adaptarea la mediul inconjurator; astfel apar dificultati in a merge, apar stari de ameteala, toate pot fi semne ale unei infectii la nivelul urechii interne.
  • Vertijul poate fi cauzat si datorita unui traumatism la cap. Daca exista si un traumatism cerebral poate fi afectat si auzul si se poate ajunge chiar la pierderea acestuia.
  • O alta cauza este reprezentata de migrene, caracterizate de dureri de cap constante; vertijul si sensibilitatea la lumina impreuna cu stari de ameteala sunt intalnite la multi pacienti ce sufera de migrene.
  • Este totdeauna recomandat ca indivizii care experimenteaza episoade frecvente de ameteala sa fie hidratati corespunzator. In caz de dezhidratare, persoana nu ofera o cantitate suficienta de lichide organismului, astfel presiunea sanguina scade si pot aparea stari de ameteala si vertij.

Tineti cont de aceste informatii, speram sa aduca o lamurire asupra acestei stari. Intelegerea starii de vertij, asociata cu simptomele pe care le are, reprezinta primul pas in lupta pentru incetarea acestui simptom.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *