Te doare spatele? Iata ce ar trebui sa faci!

Durerile de spate sunt dureri foarte comune. De foarte multe ori oamenii acuza astfel de dureri, considerand ca acestea pot fi unele dintre cele mai deranjante.

In ziua de astazi exista foarte multi oameni care se plang de aparitia unor afectiuni precum durerea de spate. Fara nicio indoiala nu este deloc placut ca ne doara spatele si mai ales sa facem tot felul de actiuni care ne afecteaza fara sa ne dam seama. In continuare, vom prezenta cateva cauze si sfaturi pentru a opri durerea de spate:

Fizioterapia si masajul sunt eficiente in ameliorarea durerilor, metoda cel mai eficienta de masaj fiind cea de masare a punctelor dureroase. Exercitiile fizice trebuie realizate doar de persoane specializate, pentru a obtine efectul dorit.

Unele persoane raspund bine la aplicarea de comprese reci, in timp ce altele simt o ameliorare a durerii in urma aplicarii compreselor calde sau umede.

Atunci cand corpul o cere, odihneste-te! Nu il obosi mentinand aceeasi pozitie timp indelungat!

Cand esti acasa si iti simti spatele incordat, intinde-te pe podea, pune o perna sub cap, apoi flexeaza si intinde picioarele cateva minute.

Atunci cand durerea te loveste puternic, este bine sa stai in pat cel putin 10 ore, apoi chair este indicat sa faci activitati fizice usoare, pentru a ameliora durerea. Sederea prelungita in pat amana insanatosirea!

Daca la locul de munca esti tintuita pe scaun, regleaza biroul, scaunul si monitorul computerului la inaltimea potrivita tie. Tine talpile pe podea si evita pozitia „picior peste picior”.

In fiecare zi, fa un dus cald si miscari in forma cifrei 8. Atunci cand faci dus, stai in pozitia ” pe vine” si insista cu jetul de apa calda pe zona lombara.

Aplica alternativ comprese reci si calde pe zona dureroasa. Compresele vor relaxa musculatura si vor ameliora durerea, mai ales daca durerea este provocata de o intindere. Incepi intotdeauna cu compresele reci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *