Tot ce trebuie sa stii despre telefoanele pentru nevazatori

Ownfone pentru nevazatoriCei lipsiti de simtul vazului sunt usor defavorizati de telefoanele actuale. Pentru ca nu se respecta in principal codul Braille care sa ii ajute iata o idee de afacere care sa aiba castig pe piata. Si nu mult mai este pana la acel moment caci o companie britanica lanseaza in curand telefonul special dedicat nevazatorilor. OwnFone promite sa fie de un farmec aparte.

Desi nu este primul de acest gen care s-a realizat pana acum OwnFone este primul lansat pe piata, singurul din lume de acest gen. Marea diferenta fata de ceea ce inseamna un telefon clasic tine de tastatura sa care este realizata dupa modelul Braille. Mai mult decat atat, acest tip de telefon urmeaza regula simplitatii si vine in ideea de a ajuta cu adevarat pe cei nevazatori. Astfel, nevazatorii il pot folosi chiar si cu o singura mana.

Insa in lista de aspecte clasice ale acestui tip de telefon se numara butoanele rapide care la o simpla apasare sa apeleze rapid pe cele mai importante persoane, pe cei care conteaza sau poate serviciile de maxim interes sau cele de urgenta.

In momentul de fata OwnFone se gaseste numai in Marea Britanie si are un cost de 60 de lire. Insa avand in vedere ca este acel tip de telefon special dedicat nevazatorilor cu siguranta ca va fi cerut pe piata. Se pare insa ca nici competitia nu va intarzia sa apara. Astfel, producatorul indian Kriyate propunea ideea unui smartphone care sa faciliteze de asemenea modul de folosire, mai exact fiecare functie sa fie recunoscuta in functie de vibratii sau de anumite sunete. Si asta nu ar fi greu de vreme ce nevazatorii au celelalte simturi mult mai dezvoltate.

De asemenea in lista de aspecte ce favorizeaza pe cei fara vaz este si acea aplicatie care citeste mesajele.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *