Medic-familie

Transferul de pacienti intre medicii de familie

Sistemul medical romanesc este unul dintre cele mai dezordonate sisteme din intreaga lume in care nimanui nu ii mai pasa de sanatatea unui pacient, dar in schimb se axeaza pe profitul pe care il pot obtine de pe urma acestuia, incat din ce in ce mai multe persoane ajung sa se planga de lipsa de profesionalism a medicilor.

Cei mai multi medici de familie si-au format deja o lista de pacienti, cu care colaboreaza an de an si de pe urma carora obtin resursele de finantare a activitatii cabinetului medical, incat nu ar trebui sa mai perceapa taxe de consultatie sau de eliberare a unei adeverinte.

Pentru ca traim intr-o lume plina de haos, mai nou se vehiculeaza ca medicii de familie isi vand intre ei listele de pacienti pentru sume care nu ar acoperi nici macar costul unor pastile de tuse. Astfel, majoritatea anunturilor din ziare la rubrica medicala vizeaza vanzarea sau cumpararea unor liste de pacienti, menite sa asigure functionalitatea cabinetelor medicale.

Din cele mai cunoscute surse am aflat ca un pacient este  tranzactionat pe piata medicinei cu o suma intre 8 si 14 euro, astfel incat o lista de pacienti cu peste 1000 de asigurati aduce un venit cuprins intre 8.000 si 140.000 euro pentru cel care vinde. Bineinteles, ca la randul sau cumparatorul are de castigat, pentru sa isi asigura notorietate, isi dezvolta activitatea si devine cunoscut si in alte zone arondate.

Cei mai multi medici de familie care isi vand listele de pacienti sunt cei care au indeplinit varsta legala de pensionare si vor sa se bucure de acest drept sau cei care renunta la o asemenea activitate pentru un job in strainatate care se plateste mult mai bine.

Ce nu stiu pacientii este ca ei pot sau nu sa devina inscrisi la medicul de familie, incat daca nu sunt de acord cu medicul pe care l-au primit prin „transfer” pot oricand sa intocmeasca o cerere prin care renunta la serviciil medicale ale doctorului respectiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *