acupunctura anxietate

Tratament pentru anxietate – acupunctura

Stresul constant la locul de munca, stresul de acasa, stresul de zi cu zi duce la probleme cu anxietatea. Aceasta este definita adesea ca o stare constanta de frica in legatura cu un obiect anume sau cu o situatie. Desi formele usoare pot sa afecteze pe oricine, exista un numar de persoane la care anxietatea se face resimtita mult mai mult. Sentimente coplesitoare de depresie duc nu numai la probleme la nivel social, insa pot avea si un efect negativ asupra sanatatii.

Acupunctura este cunoscuta ca fiind un remediu eficient pentru reducerea starilor de anxietate si stres. De obicei folosita ca o metoda sigura si eficienta pentru usurarea durerilor, acupunctura ajuta la eliberarea de endorfine, armonizand si calmand sistemul nervos al organismului.

Medicina traditionala chinezeasca a privit dintotdeauna conexiunea intre minte si corp ca una foarte profunda si puternica. Daca factorii externi pot cauza si ei un numar de probleme, afectiunile mentale si emotionale sunt asociate si ele cu dezechilibre. Cand aceste dezechilibre apar, isi fac aparitia si emotii precum furie, griji, stres, bucurie si altele. Acupunctura trateaza exact aceste dezechilibre, prevenind si posibilele efecte negative asupra organelor corpului.

Atacurile de anxietate sunt adesea insotite de efecte asupra organismului, probleme precum dureri in piept, cresterea pulsului, respiratie accelerata, dureri stomacale, greata si dureri de cap. In functie de aceste conditii si de intensitatea lor, specialistul in acupunctura determina modelul care afecteaza cel mai mult si decide tratamentul potrivit.

Una din cele mai persistente probleme ale anxietatii este depresia, care adesea se simte precum o stare constanta de epuizare si lipsa de energie. Acupunctura ajuta foarte mult la eliberarea „hormonilor fericirii” – endorfine si serotonina – in corp, imbunatatind si circulatia sanguina. In acest fel imbunatateste starile de anxietate, le elimina chiar, si ofera o stare generala de bine prin relaxare, imbunatatirea circulatiei, scaderea tensiunii arteriale si a pulsului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *