Trebuie sa faci o lucrare de cercetare? Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi!

Procesul redactarii unei lucrari de cercetare poate fi foarte obositor, insa in acelasi timp ofera si multe satisfactii. Obiectivul principal al acestor lucrari ca parte integranta a studiilor este a familiariza studentul cu diverse strategii de cercetare si de a le dezvolta abilitatile de redactare. Abordarea celor ce scriu, fie ca sunt studenti sau cercetatori, implica preluarea si sintetizarea informatiilor din diverse alte surse. Nota finala a lucrarii trebuie sa fie insa una de a aduce o noua dimensiune asupra subiectului pe care a fost scrisa. In continuare cateva sfaturi in acest sens.

Tinteste tot timpul catre ceva mai bun. Un efor sincer in sensul redactarii unei lucrari de cercetare bune iti va face bine cunoscut punctul de vedere si iti va aduce si aprecierea cititorilor. Asigura-te ca nu recurgi la plagiat sau ca pui pe altcineva sa faca lucrarea in locul tau, pentru ca cei ce vor evalua lucrarea la final isi vor da seama de acest lucru.

Alegerea subiectului lucrarii este foarte importanta, succesul acesteia depinde de ceea ce urmaresti. Alege o lista de categorii care prezinta interes, fa o scurta lista de subiecte din fiecare categorie si asigura-te ca iti sunt familiare, pentru ca e foarte dificil sa scrii despre ceva ce nu stii, iar cercetarea iti poate lua foarte mult timp. Asigura-te de asemenea ca subiectul nu este nici prea vast, pentru ca nu il vei putea acoperi in totalitate, de asemenea nu trebuie sa fie nici prea concis pentru ca vei realiza ca este insuficient ceea ce ai scris.

Cercetarea trebuie sa fie facuta temeinic. Efortul de a redacta lucrarea de cercetare poate fi inutil daca aceasta instructiune nu este urmata. Trebuie sa te familiarizezi cu diverse tehnici de cercetare si sa le pui in aplicare. Poti cere si parerea expertilor in domeniu, foloseste studii de caz, statistici, rapoarte, sondaje si alte asemenea instrumente pentru a-ti forma o imagine clara asupra a ceea ce vrei sa scrii.

Stabileste-ti o structura si abordeaza pe rand fiecare subiect, subcategorie si idee, in ordinea in care apar si in lucrare. Ultima parte dar nu cea din urma este corectarea lucrarii. In aceasta etapa te asiguri de coerenta lucrarii, verifici daca trecerea de la un subiect la altul este facuta cum trebuie, faci asezarea in pagina corespunzatoare si verifici greselile de dactilografiere si gramaticale. De asemenea trebuie sa te asiguri ca sunt citate toate sursele din bibliografie. Foloseste-ti creativitatea si tine cont si de sfaturile anterioare si lucrarea ta de cercetare va fi foarte apreciata. Spor la scris!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *