Un concediu relaxant

VacantaCreativitatea sau puterea creierului ne arata ca vor fi timpuri in care motivatia de a munci va descreste, indiferent cat de mult ne place sa facem acest lucru in general.

Ceva de genul se intampla : stai la birou, uitandu-te la ecranul sau hartia goala, si dorindu-ti sa fi fost in alta parte cu totul. Vei descoperi ca mana iti foloseste mouse-ul sau tastatura, doar pentru a verifica emailul inca o data sau pentru a te uita la videoclipuri pe YouTube sau doar pentru a naviga internetul.

Te simti lenes si vrei sa mergi mai departe cu munca, sau risti sa fii obosit si in nevoie de o pauza? Cat de mult ai muncit?

Este 9 dimineata si stai la birou, probabil esti intr-o stare de spirit de lenes. Unii dintre noi suntem oameni de dimineata, care muncim bine la prima ora si incetinim de vreme ce avanseaza ziua. Altora le este greu sa mearga mai departe si au nevoie de putin timp sa munceasca la ceva usor pentru a se incalzi. In orice caz, raspunsul la acel sentiment lenes este de multe ori sa faci ceva.

Cu toate acestea, este ora 9 dimineata si stai la birou si iti vine sa dai cu capul de el ca ai muncit in fiecare zi timp de 10 zile la rand, este probabil timpul sa iei o pauza. Ai nevoie de zile libere, iar daca esti propriul angajat, un student sau cineva care munceste la un job traditional si poarta un proiect freelance, poate fi dificil sa fii destul de disciplinat pentru a-ti lua zile libere. Dar trebuie sa faci acest lucru pentru a te reincarca si a evita oboseala.

Alternativ, poate fi 4 dupa amiaza si ai lucrat de la 8 dimineata, cu doar o scurta pauza pentru a manca un sandwitch la amiaz. Nu este de mirare ca nu mai poti sta 5 minute la munca, ai nevoie de o vacanta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *