termostat inteligent

Un termostat, o alegere buna indiferent de sezon

Iarna inca domneste si inca are de gand sa faca asta ceva vreme. Asa ca daca credeai ca ai scapat de valul de frig al acestui sezon, te inseli. Insa chiar si daca vine, mai repede sau mai tarziu, si vremea mai frumoasa, asta nu inseamna ca investitia intr-un termostat nu se justifica.

O greseala frecventa pe care o fac multi este de a se gandi ca abia la anul ce vine trebuie sa se preocupe de instalarea unui termostat. Ei bine, inseamna ca nu au descoperit ce functii au termostatele sau inca nu au auzit de termostate inteligente Salus. Asadar, in randurile ce urmeaza, dezbatem de ce un termostat este bine de ales oricand si de preferat cat mai curand posibil.

Termostatul, control al caldurii furnizate

Este adevarat ca marele avantaj al folosirii unui astfel de dispozitiv se va vedea mai ales in perioada rece a anului, cand se foloseste si caldura. Termostatul este in masura sa porneasca sau sa opreasca centrala, fara a fi nevoie ca utilizatorul sa se deplaseze la unitate, ci doar sa apese pe display sau butoane, dupa caz.

Termostatul va pregati incaperea, in sensul ca va porni caldura cat sa ajunga la o anumita temperatura setata, va opri furnizarea de agent termic si va spori asadar atat confortul, cat si modul economic de consum a resurselor.

Termostatul, control al apei calde

Tot termostatul poate stabili care este temperatura apei din tevi, apa ce ajunge sa fie folosita ca apa menajera. Deci in cazul in care se doreste o setare a apei calde, tot acest dispozitiv este de ajutor. Ori tine cont ca apa calda o folosesti mereu, indiferent de sezon. Diferenta o faci la temperatura in sine, cand vara nu va mai fi necesar sa ai o temperatura mai mare de 40 de grade la apa din tevi.

Spus pe scurt, un termostat suplineste efortul de a te deplasa la centrala si a seta ce ai nevoie pentru a ajunge la punctul de confort al casei. Atentie, trebuie sa dispui de o centrala pe gaz sau electrica in orice caz, deci nu una ce are temperaturi fluctuante, intrucat resursa folosita este pe masura fluctuanta – cum este in cazul centralelor pe lemne, cele care furnizeaza caldura la maximum atat timp cat dispun de combustibil, adica de lemn.

Cand este timpul potrivit pentru a investi in asa ceva? Specialistii spun ca oricand. Mai ales dupa ce un utilizator si-a montat centrala si observa ce diferenta de confort are insa nu de ajuns, cu siguranta ca situatia practica ii va dovedi ca mai are de facut o investitie, si anume in termostat.

Cat despre ce tip trebuie ales, asta depinde de utilizator. Exista numeroase optiuni, de la cele moderne cu display pana la cele clasice, cu buton rotativ spre exemplu. Cu cat sunt mai complexe si au mai multe functii, cu atat mai multe sanse are un utilizator sa isi sporeasca nivelul de confort in locuinta. Pentru cei interesati, Salus dispune de o serie de termostate inteligente – pe site-ul saluscontrols.ro pot fi vazute integral toate optiunile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *