Solutii pentru problemele din casnicie

Intr-o casnicie apar la un moment dat diverse probleme, este important sa stim cum sa le abordam pentru o rezolvare imediata si cat mai benefica.

Daca ati crezut ca o casnicie este doar despre dragoste, ganditi-va mai bine. Tot timpul se ajunge la bani. Chiar daca sentimentele si respectul reciproc joaca un rol extrem de important, trebuie sa fim si realisti. Banii joaca un rol foarte important in ziua de azi, iar daca unii se simt confortabil cheltuind si facandu-si toate poftele, altii se simt mai in siguranta daca reusesc sa economiseasca. Eventualele probleme financiare ce apar trebuiesc discutate de parteneri, pentru a nu cauza o ruptura.

Socrii si soacrele sunt un alt aspect ce poate deveni la un moment dat problematic. Intervin in viata cuplului, dau sfaturi, se amesteca uneori si cand nu trebuie, si asta poate duce la dificultati in casnicie. Este un lucru oarecum normal, fiecare parinte isi iubeste copilul si ii vrea doar binele, de aceea tot timpul socrii ofera sfaturi si par sa se amestece in orice aspect, trebuie tinut minte ca nu au intentii rele. Uneori intrec limita iar in acest caz se impune abordarea amiabila dar ferma, care va rezolva situatia.

Copiii – aduc bucurie in familie, dar pot crea si disensiuni. Copiii inseamna responsabilitati in plus, atat din punct de vedere emotional cat si financiar. Aduc o cheltuiala in plus si timpul personal petrecut impreuna al cuplului se reduce. Este un fapt inevitabil, de aceea hotararea de a face un copil trebuie luata de comun acord si in cunostinta deplina de cauza a responsabilitatilor pe care le implica.

Nevoile emotionale neindeplinite sunt o suma a tuturor celorlalte anterior mentionate. Banii, socrii, copiii, responsabilitatile zilnice sunt probleme normale cu care se confrunta o casnicie. Apar insa in peisaj datorita dorintei exprimate de parteneri de a-si petrece viata impreuna, de a se iubi si ingriji unul pe celalalt. Daca aceasta promisiune nu este tinuta, se prabuseste intreaga institutie. O puternica legatura emotionala ajuta fiecare cuplu sa treaca peste toate problemele, increderea si comunicarea fiind cruciale pentru ca o casnicie sa reziste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *